MVnet logo

Blogi » Formulaa ilmaiseksi!

  • Julkaistu 15. Maaliskuuta 2007
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • 1 kommentti

Formula 1

Sunnuntaina alkavaa formulakautta on hypetetty kaikkien aikojen suomalaiskaudeksi, kun mukana on kaksi suomalaista kuljettajaa: Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen sekä "lähes suomalainen" Nico Rosberg. MTV3 ei monien pettymykseksi enää näytä formulaa ilmaiseksi suorana vaan sitä varten täytyy ostaa MTV3 MAX kanavapaketti, jota myy antennitalouksiin PlusTV. Paketti maksaa noin 11 euroa kuukaudessa ja lisäksi tulee vielä 30 euron avausmaksu. Kanavapaketin hinnat on omasta mielestäni tehty vähän sekaviksi. Miksei palvelumaksu ja korttimaksu ole samassa, että voisi vähän helpommin vertailla hintoja?

Kaikki eivät kuitenkaan ole niin kiinnostuneita formulasta, että siitä viitsisi maksaa, mutta olisi sitä silloin tällöin kiva katsella. Formulasta ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos omistat satelliittivastaanottimen (melkein mikä tahansa satelliittilautanen käy). RTL lähettää formulalähetyksiä ilmaiseksi Astra-satelliitilta (19.2ºE) digitaalisen lähetyksen lisäksi myös analogisena, joten vanhakin satelliittivastaanotin kelpaa hyvin. Astralta näkyy ilmaiseksi myös paljon muita kanavia (analogisia ja digitaalisia) kuten Eurosport (katso Astran kaikki ohjelmat).

Itse suuntasin oman ikivanhan toimettomana olleen lautasantennini tähän Astra-satelliittiin ja hyvinhän tuo RTL näkyy. Ongelmana tosin on, että formulalähetysten selostus on saksankielistä (onneksi itse olen tätä kieltä aikoinaan opiskellut niin jotain ymmärrän). RTL:n ohjelmatiedot löytyvät RTL:n nettisivulta (huomaa, että kellonajat eivät ole Suomen aikaa).

Tietysti, jos ei satelliittilautasta omista, voi olla järkevämpää hankkia tuo MTV3:n kanavapaketti, jos formula kiinnostaa. Pääsee paljon helpommalla (ja ehkä jopa halvemmalla) ja saa suomenkieliset selostukset.

PS. Astran sivulla olevan asennusohjeen mukaisesti en suosittele suuntaamaan satelliittilautasta. Itse yritin asettaa lautasen suuntakulmat ohjeen mukaisesti, mutta ei onnistunut. Nyt käyttämäni suuntakulmat poikkeavat aika paljon Astran sivujen ohjeista. Voi tosin olla, että vikaa on myös omassa vanhassa vastaanottimessani.