MVnet logo

Blogi » Hienoja hetkiä Live-sodassa

  • Julkaistu 15. Elokuuta 2006
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • Ei kommentteja

Battlefield 2 logo

Harvassa ovat ne moninpelit, joita jaksaa vielä tahkota uudestaan kuukaudesta toiseen yön pikkutunneille asti. Xboxin Battlefield 2: Modern Combat on kuitenkin poikkeus. Kerran jo unohtamani peli tuli epähuomiossa kaivettua kaapin perukoilta kesäloman ratoksi, ja voi pojat että on ollut hauskaa. Nyt ei muuta viitsisikään tehdä kuin pelata Xbox Livessä muiden 24 pelaajan kanssa jotakin 16:sta eri kentästä.

Mikä pelistä tekee sitten niin hyvän, vaikka ylistyssanoja ei kaikilta peliarvostelijoilta olekaan tullut? Vastaus on tietenkin pelin monipuolisuus. Vaikka olen pelannut kyseistä peliä jo noin neljä kuukautta aktiivisesti, en vieläkään ole oppinut kaikkia pelistä löytyviä moninpelikenttiä ja niiden hienouksia. Pelissä on myös lukematon määrä eri ajoneuvoja ja yhteensä viisi eri pelaajatyyppiä: jääkärit, tarkka-ampujat, erikoisjoukot, pioneerit ja lääkintämiehet, jotka kaikki vaativat erilaista taktiikkaa ja lähestymistapaa pelata. Tässä pelissä on todellisen sodan tuntua.

Tappaa talossa ja puutarhassa

Battlefield 2 pelikuva

Tavallisena kiväärimiehenä on mahtavaa esimerkiksi vallata tukikohta heittämällä sen eteen savukranaatti suojaksi tarkka-ampujien tulelta ja tyhjentää vihollisista täysi huone heittämällä ovensuusta kranaatti sisään. Tarkka-ampujalla taas on mahtavaa vain ampua korkealta tornista alhaalla avuttomina ja tietämättöminä juoksevia sotilaita. Hienointa on tietenkin sniputtaa yhdellä laukauksella ilmasta täydessä lastissa olevan helikopterin ohjaaja. Pioneerilla taas on hauskaa vain kylvää miinoja yllättäviin paikkoihin ja katsoa, kun tyhmät viholliset kosauttavat ajoneuvonsa niihin. Mikä parasta, pelaajatyyppiä ja taktiikkaa voi vaihtaa kesken pelin, heti kuoleman jälkeen uudestaan synnyttyään.

Hauskinta pelissä on ajaa panssarivaunulla ja etenkin helikopterilla. Ikimuistoisempia hetkiä on se, kun varastaa vihollisten nenän edestä helikopterin, väistää muutaman laserlukitun ohjuksen ja tuhoaa raketeilla heti perään sillalla vierekkäin olevat kaksi panssarivaunua ja jeepin.

Nyt kyllä ohjain lentää

Mikään ei kuitenkaan ole täydellistä. Tuhoutumattoman maaston lisäksi peli lagittaa välillä pahasti puolimegaisella yhteydellä eu-serverillä pelattaessa ja saattaa jopa kadottaa joskus yhteydenkin. Noin 70 % peleistä toimii pelattavasti, mutta loppuosa lagittaa pahasti tai yhteys serveriin katkeaa. Miksi EA:n serverit ovat näin huonoja (tai minun yhteys serveriin huono)? Ei ole kivaa ajaa jeepillä avomaastossa ja hetken päästä huomatakin kuolleensa siihen, että on siirtynytkin sadan metrin päässä olevaan järveen.

Itselleni on syntynyt kummallinen viha-rakkaussuhde peliä kohtaan. Välillä on pirun hauskaa ja välillä kiroilen niin, että naapuriin kuuluu ja haluaisin heittää ohjaimen telkkarin ruudusta läpi. Moninpelinä ja pieninä palasina tämä on kuitenkin virheistään huolimatta niin hauskaa, ettei sitä kannata sivuuttaa, tuskinpa konsolipuolella tulee vähään aikaan parempaa.