MVnet logo

Blogi » Konsolipelejä lainaksi kirjastosta

  • Julkaistu 9. Heinäkuuta 2009
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • 2 kommenttia

Kirjastojen pääasiallisena tarkoituksena on pitkään ollut vain kirjojen, musiikin ja DVD-elokuvien lainaaminen. Nyt tarjonta on kuitenkin laajentunut, sillä HelMet-kirjasto (Helsinki Metropolitan Area Libraries) on ottanut valikoimiinsa myös uusimmat konsolipelit (pääasiassa Wii, Xbox 360 ja PS3) ja Blu-ray elokuvat. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastojen muodostamasta kirjastojen verkostosta on mahdollista lainata kirjastokortilla yhtaikaa yhteensä 5 konsolipeliä ja 5 BD-levyä. Laina-aika on 7 vuorokautta.

Jos tarkkoja ollaan, niin konsolipelejä ja Blu-ray-levyjä on ollut mahdollista lainata pääkaupunkiseudun kirjastoista jo maaliskuun alusta lähtien, jolloin tiedote asiasta julkaistiin. Erittäin pienistä ja osin jopa olemattomista varausmääristä voi kuitenkin päätellä, että ihmiset eivät ole vieläkään huomanneet tätä mahdollisuutta.

Mitä on sitten tapahtunut näiden neljän kuukauden aikana, onko valikoima kasvanut maaliskuun aloituksesta tähän päivään asti? Kaikkia Blu-ray-elokuvia on tällä hetkellä 61 kappaletta, pääasiassa elokuvaklassikkoja, joka on jopa kolme vähemmän kuin aloitettaessa. Konsolipelejä on puolestaan 23 kappaletta, joka on jo selvästi enemmän, kuin yksittäiskappaleet alussa. Mitään K-18-merkittyjä pelejä on turha odottaa, mutta hyviä nimikkeitäkin löytyy, esim. Tomb Raider Underworld, Guitar Hero World Tour ja Oblivion.

Far Cry lainattu kirjastosta

Valikoima on siis kasvanut ainakin konsolipelien kohdalla jo kiitettävästi ja toivottavasti se myös jatkaa kasvuaan. Suurin osa peleistä ja elokuvista on kuitenkin nopeasti kulutettavaa tusinatavaraa, joten lainaaminen on useimman nimikkeen kohdalla järkevin vaihtoehto. Hyvän pelin tai elokuvan voi sitten myöhemmin ostaa kaupasta, kun tietää mitä saa.

Saas nähdä mitä tämä tekee konsolipelejä vuokraavalle Hubihubille (arvostelu palvelusta), jos kirjastot laajentavat kunnolla pelivalikoimaansa. Jos oikein innostutaan visioimaan, niin miksei kirjastoista voisi kohta lainata vaikkapa lastenrattaita, rullaluistimia tai vaikka akkuporakoneita :) Saahan sieltä jo lainattua muun ohella jo virtamittareitakin, joilla mitata laitteiden sähkönkulutusta. Ainakaan veronmaksaja ei voi palvelusta paljon valittaa.

Lähteet:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/17150.cfm
http://www.vartti.fi/artikkeli/01451cd7-7464-4e39-a917-2bd92548fb70