MVnet logo

Blogi » Kotisivuohjeet uudistuneet

  • Julkaistu 8. Syyskuuta 2006
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • 6 kommenttia

MVnetin Kotisivuohjeet -osio muuttui Kotisivun teko -nimiseksi ja samalla ohjeita uudistettiin rankalla kädellä. Sivut on nyt jaoteltu huomattavasti selkeämmin aihealueittain.

Vanhoista teksteistä ei ole paljoa jäljellä. Kotisivuohjeissa kun oli jo melko vanhaa tietoa ja paikoittain jopa virheellistä. Koskaan ei vaan tuntunut saavan inspiraatiota ohjeiden päivittämiseen, mutta nyt se on siis tehty. Uudistukset pohjautuvat lähinnä omiin kokemuksiini, joihin törmäsin, kun uudistin MVnetin nykyiseen 8. versioon. Ohjeet ovat edelleenkin aloittelijalle suunnattuja, mutta myös hieman kokeneemmankin voi olla hyvä lukaista sivut läpi.

Nyt kotisivuohjeissa on mm. kerrottu maksullisista web-hotelleista, jotka ovatkin usein paljon parempi valinta kuin ilmaista kotisivutilaa tarjoavat palvelut. Suomalaisten web-hotellien vuosimaksut kun ovat halvimmillaan noin 20 euroa / vuosi ja tällä summalla saa jo ainakin parisataa megatavua kotisivutilaa, oman domain-osoitteen ja PHP/MySQL-tuen. Jokainen voi miettiä, onko järkevää kärvistellä mainoskyllästettyjen ilmaispalvelujen kanssa vai maksaa muutama hassu euro paremmasta ja laadukkaammasta palvelusta.

Uudistuneissa ohjeissa myös suositellaan nettisivujen tekoa käsin HTML-koodia kirjoittaen. Se ei todellakaan ole vaikeaa ja näin saa tehtyä huomattavasti parempaa jälkeä kuin WYSIWYG-editoreilla. Taulukkotaittoa sivun ulkoasun toteutukseen ei myöskään kannattaisi käyttää, kuten ohjeissa mainitaan, vaan parempi olisi käyttää layereitä ja CSS-tyyliohjeita. Myös PHP-kävijälaskuria uudistettiin ja sen pitäisi toimia nyt paljon varmemmin. Lisäksi ohjeissa on tietoa mainostamisesta, kuvaformaateista, linkit kotisivun tekijälle ja paljon muuta.

Jos näistä kotisivuohjeista on jotain kommentoitavaa, voi kommentit laittaa vaikka tänne blogiin.