MVnet logo

Blogi » Oikeus ja kohtuus - Taistelu omien oikeuksien puolesta

  • Julkaistu 9. Huhtikuuta 2008
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • Ei kommentteja

Netti on pääosin täynnä pelkkää hömppää ja viihdettä, mikä näyttääkin uppoavan hyvin ihmisiin sukupuolesta tai iästä riippumatta. Mutta missä ovat sitten kaikki asialliset sivustot? Sivustot, joissa käsiteltäisiin ei niin ajankohtaisia, mutta sitäkin tärkeämpiä ja hyödyllisempiä asioita, joihin jokainen törmää varmasti elämässään. Missä ovat tutkivan journalismin blogit?

Oikeus ja kohtuus - kaikessa... on yhteiskunnallinen blogi, joka käsittelee asioita usein yksilötapausten kautta. Yksittäisellä aiheella on myös yleisempää periaatteellista merkitystä. Blogi luonnehtii itse itseään seuraavasti: Tosi kertomuksia pienestä ihmisestä korporaatioiden hallitsemassa maassa, jossa oikeus ei kohtaa yksilöä, ja missä kohtuus on viranomaisten ja yritysten määrittelemä totuudeton arvo.

Punaisena lankana on siis yksilön vapaus ja oikeudet. Pitkiä ja mielenkiintoisia artikkeleita on jo vuodesta 2004 asti. Kirjoittajaa/kirjoittajia ei kerrota ja artikkelin tekijöiden ammattia tai muuta taustaakaan ei valoteta, mikä on toisaalta häiritsevää, mutta samalla ymmärrettävää. Itse toivoisin lisää tällaista MOT, A-studio ja Karpolla on asiaa - tyyppistä otetta myös muihin blogeihin. Eihän tällaisilla artikkeleilla tietenkään rikastumaan pääse ja samalla vaivalla viihdettä ulostamalla saisi reilusti enemmän kävijöitäkin. Pisteet sille, joka tällaista jaksaa harrastuksenaan muille tehdä. Mistähän netistä löytäisi vielä lisää yhtä hyvää luettavaa?

Tulipahan nyt käytettyä koko sateinen kevätpäivä juttuja kahlatessa. Alhaalla muutamia mielenkiintoisimpia poimintoja itseäni kiinnostavista jutuista. Muistakaa, että se maksaa ja kärsii, joka ei tiedä oikeuksistaan.