MVnet logo

Blogi » Polkupyöräwiki - Uusi pyöräilysivusto

  • Julkaistu 11. Elokuuta 2008
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • 4 kommenttia

Polkupyöräwikin etusivu

Kuten varmaan joku on jo huomannutkin, MVnettiin on ilmestynyt pieni mainosbanneri, joka mainostaa uutta pyöräilysivustoa: Polkupyöräwiki. Kyseinen sivusto on siis MVnetin ylläpidon uusin luomus. Tarkoituksena on koota kaiken kattava tietolähde, joka kertoisi selkeästi ja seikkaperäisesti kaiken sen, mitä aloittelevan tai jo vähän kokeneemmankin pyöräilijän tarvitsee tietää kaikesta pyöräilyyn liittyvästä.

Polkupyöräilyyn liittyviä suomalaisia sivustoja ei juuri ole. Pikainen Googletus ei oikein anna järkeviä pyöräilyyn liittyviä sivustoja ja aiheen tarkempikin analysointi paljastaa, että yksittäisiä tiedonmurusia löytyy vain sieltä sun täältä. Hyvin toteutettua ja laajaa polkupyöräsivustoa ei yksinkertaisesti ole. Suomenkielisistä sivustoista oikeastaan vain Fillari-lehden keskustelupalsta on tutustumisen arvoinen, mutta itse nettisivut ovat ala-arvoiset. Polkupyöräwikin onkin tarkoitus paikata tämä aukko ja toivottavasti tästä alkaa oikean Polkupyöräraamatun synty.

Polkupyöräwiki on siis yhteisöllisen kirjoittamisen verkkosivusto, jonka sisältöä kaikki kiinnostuneet voivat itse muokata. Yksinkertainen ja tehokas vuorovaikutteinen verkkosivusto on tarkoitettu niin aktiiviharrastelijalle kuin sunnuntaipyöräilijällekin ikään tai sukupuoleen katsomatta. Sivuston avulla pyöräilijä oppii toivottavasti välttämään tavallisia virheitä, jotka aiheuttavat turhautumista ja vastoinkäymisiä matkan varrella. Tarkoituksena on myös kertoa ja ennen kaikkea oppia hyödyntämään kokeneiden pyöräilijöiden antamia neuvoja niin pyörän valinnassa, oikeassa liikennekäyttäytymisessä, harjoittelussa, tekniikassa, pyörän huollossa ja varusteissa. Jos kypärää, pumppua ja vararengasta ei olisi keksitty, Polkupyöräwikiä voisi toivottavasti pitää tulevaisuudessa pyöräilijän tärkeimpänä kaverina.

Sisältöä sivustolla on jo jonkin verran, mutta lisää kaivataan. Jos siis pyöräily kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tutustua sivustoon ja käydä kirjoittamassa artikkeli tai pari. Sivusto sisältää wikin tueksi myös keskustelupalstan, jossa voi keskustella asioista liittyen polkupyöräilyyn. Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Lisätietoa