MVnet logo

Blogi » Xbox Live Gold -peliaikaa halvimmalla

  • Julkaistu 2. Syyskuuta 2008
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • 17 kommenttia

Xbox Liven logo

Periaatteesta olen vastahakoinen maksamaan kuukausittaista maksua Xbox Liven käytöstä. Kun kilpailevan konsolin PlayStation Network ja PlayStation Store -verkkopalvelu on ilmainen ja rapakon takana asuviin verrattuna Liven tarjoama palvelu on meillä karsitumpaa (esimerkiksi Video Store puuttuu kauppapaikalta vielä kokonaan), tuntuu maksaminen vähän turhalta.

Vielä epäoikeudenmukaisemmalta asia kuitenkin vaikuttaa, kun vertaa palvelun hintoja Euroopassa ja Amerikassa. Eurooppalainen maksaa nimittäin huomattavasti heikkotasoisemmasta palvelusta suurempaa hintaa kuin amerikkalainen. Vuoden Xbox Live Gold jäsenyys maksaa täällä suoraan laitteen verkkopalvelun kautta ostettuna 59,99 €, joka kääntyy nykyisellä valuuttakurssilla n. 87,5 dollariksi. Yhdysvalloissa palvelu taas maksaa 49,99 $ (n. 34,3 euroa). Kenen mielestä tämä on vähintäänkin epäreilua? Ei mikään ihme, että Liven kasvuvauhti on täällä hitaampaa.

Mikään pakkohan ei tietenkään ole maksaa Microsoftin pyytämiä hintoja. Esimerkiksi Play.comista saa ostettua vuoden valmiiksi maksettua Live Gold-peliaikaa hivenen alle 49 eurolla, kun samaisen pahviläpyskän hinta on suomalaisissa kaupoissa noin 55 euroa. Harmi, että Amerikasta ostettu peliaika ei toimi eurooppalaisessa pelikonsolissa. Halvimmalla Xbox Live Gold-peliaikaa saa kuitenkin Huuto.netistä, jossa nimimerkki QUZU1983 myy 13 kk peliaikaa 33,5 eurolla. En tiedä, mistä, tai kenen kautta hän näitä lipukkeita saa, mutta halvalla kuitenkin lähtee. Kaverilla on reilut 500 positiivista palautetta, eikä yhtään negatiivista. Pitipä itsekin tilata 2 kpl. läpysköjä, joten Liveaikaa on nyt melkein vuoden 2011 loppuun asti.

Xbox Gold Liveaikaa halvimmalla Huuto.netistä

Myynnissä on siis vielä reilut 50 kappaletta lipukkeita, mutta todennäköisesti niitä saapuu vielä lisääkin myyntiin, sen verran suosittuja ne nyt ovat. Kun olet ostanut halutun kappalemäärän lipukkeita ja huutokauppa on sulkeutunut, saat koodit heti suoraan sähköpostiisi maksun kirjautumisen jälkeen. Mitään postikulujakaan ei siis tarvitse maksaa. Koodeja voi rekisteröidä peräkkäin omalle tunnukselle niin monta kuin huvittaa ja Microsoftilta saa vielä vahvistuksen uusimisen onnistumisesta.

Mistä Microsort pisteitä?

Mistä sitten saisi pikkupeleihin tarvittavia Microsoft pisteitä halvimmalla, kun samanlainen pelaajien syrjintä on havaittavissa myös pisteiden kohdalla? Suoraan Xboxin verkkopalvelun kautta ostettaessa Euroopan hintataso on Wikipedian mukaan melkein 150% Amerikkaan verrattuna. Kun 100 pistettä maksaa Suomessa 1,2 euroa, niin Amerikassa 100 Microsoft pistettä verkkopalvelun kautta ostettaessa on 1,25 dollaria (nykykurssilla alle 0,86 euroa). Suoraan sanottuna aikamoinen ero! Microsoftin palvelu on vieläpä niin tyhmä, ettei anna tippaakaan alennusta, vaikka ostaisi pisteitä kuinka paljon tahansa. Älkäämme siis käyttäkö palvelua pisteiden ostoon.

Vekkopalvelun kautta ostettuna 2100 pistettä maksaa siis 25,2 euroa, eli 1,2 euroa/100 pistettä. Kumma kyllä, kotimaan hinnat erikseen ostettaville lipukkeille ovat vielä paljon kalliimpia, kuin luottokortilla verkkopalvelun kautta hankittaessa. Halvin hinta Microsoft pisteille (2100 kpl) Suomessa on noin 27,90 euroa, eli hieman alle 1,33 euroa/100 pistettä. Aika kallista. Halvin vaihtoehto pisteiden tilaukseen onkin Play.com. 2100 kappaletta Microsoft pisteitä maksaa 23,99 euroa, eli vähän päälle 1,14 euroa/100 kappaletta. Jos ostaa vielä isomman satsin (4200 pistettä maksaa 46,49), niin hinnaksi tulee alle 1,11 euroa/100 kappaletta. Jos siis jaksaa odottaa paketin saapumisessa muutaman päivän, niin pisteiden tilaus on halvinta hoitaa Play.comin kautta.