MVnet logo

Kotisivun teko » PHP-sovelluksia

  • Julkaistu: 20.10.2006
  • Päivitetty: 25.02.2009
  • Kommentit

PHP-sovelluksia

Alla on lueteltu muutamia PHP-ohjelmointikielellä tekemiäni sovelluksia. Tällä hetkellä sovelluksia on kolme: kävijälaskuri, salasanasuojaus sekä palautelomakkeen käsittelijä. Lisäksi alta löydät ohjeet keskustelupalstan käyttöönottoon.

MVnetin PHP-sovelluksia on suositeltavaa käyttää .htaccess-tiedoston alla, jolloin kukaan ei pääse lukemaan esim. kävijälaskurisi tietoja tms. PHP-koodi pystyy käsittelemään tiedostoja, vaikka tiedostot olisikin suojattu .htaccess-salauksella.

Jotta yllä esitetyt PHP-sovellukset toimisivat kotisivuillasi, täytyy kotisivutilasi tarjoajan tukea PHP:tä. MySQL-tietokantojen käyttöä kotisivutilan tarjoajan ei tarvitse tukea, koska nämä sovellukset toimivat pelkällä PHP:llä (eli nämä PHP-sovellukset toimivat esimerkiksi MikroBitin palvelimella).

Kun päivität PHP-sovelluksia uusimpiin versioihin, muista aina kopioida uusin versio mahdollisesta "versiot.txt" -tiedostosta (tulee zip-pakkauksen mukana), jotta myöhemmin tietäisit, mitä versiota PHP-sovelluksesta käytät. Tämä helpottaa sinua PHP-sovellusten päivityksessä. PHP-sovellusten versiot on aina esitetty muodossa vuosi-kuukausi-päivä, eli esim. versio 2004-02-05 tarkoittaa, että sovellusta on viimeksi päivitetty 5.2.2004. Jos näiden PHP-sovellusten kanssa ilmenee ongelmia, kannattaa kysyä ohjeita MVnetin keskustelupalstalta, jonne on myös kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen tämän sivun PHP-sovelluksiin.

Huom! Voit vapaasti muunnella PHP-sovelluksieni koodia omaan yksityiseen käyttöösi. PHP-koodeissani on varmasti parantelemisen varaa. Kaikkea koodia ei ole optimoitu, mutta siitä on yritetty tehdä mahdollisimman selkeää. Et saa kuitenkaan levittää PHP-sovellusteni tiedostoja tai koodia (tai niiden muunnelmia) eteenpäin esim. kotisivuillasi. Voit siis vapaasti käyttää PHP-sovelluksiani omilla kotisivuillasi ja muunnella PHP-sovelluksiani kotisivujasi varten tarpeen mukaan, mutta et saa levittää PHP-sovelluksieni koodeja tai tiedostoja tai niiden muunnelmia eteenpäin.

Seuraava sivu (Sekalaisia vinkkejä) >> << Edellinen sivu (PHP-ohjelmointi)

Sivun kommentit