MVnet logo

Pelit ja konsolit » Miksi PC pelikoneeksi

  • Julkaistu: 20.10.2006
  • Päivitetty: 20.10.2006
  • Kommentit
Kuva tietokoneesta
Suomalaisten tekemä Rally Trophy

Suomalaisten tekemä Rally Trophy

Suosittu nettipeli Operation Flashpoint

Suosittu nettipeli Operation Flashpoint

Pelikonsolien valttina on varma toimivuus ja pelaamisen yksinkertaisuus. Pelejä ei tarvitse asentaa kiintolevylle ja kaikki tuskailu yhteensopivuusongelmista ja erilaisista päivityksistä on poissa. Pelit toimivat aina, eikä tarvitse pelätä, riittääkö oman koneen teho pelin sulavaan pyöritykseen. Pelikonsoli on myös halpa laite verrattuna parin tuhannen euron tietokoneeseen. Jos laitteen käyttötarkoitus rajoittuu vain pelaamiseen, on tietokoneen hankkiminen pelkäksi pelikoneeksi rahan tuhlausta ja ainoa oikea vaihtoehto on pelikonsoli.

PC:n valttina on kuitenkin monipuolisuus ja vapaus. Sen pelivalikoima on kaikkein laajin ja monipuolisin, pelit vetoavat myös aikuisenkin makuun. Siinä missä konsolien pelit rajoittuvat lähinnä toiminta-, urheilu- ja autopeleihin, PC:lle löytyy myös strategiapelejä ja simulaattoreita, joita konsoleilta ei löydy. PC:n pelit ovat myös noin 15 euroa halvempia kuin konsolipelit, koska niitä ei kuormiteta lisenssimaksuilla. PC soveltuu myös hyötykäyttöön, mihin se on alun perin suunniteltukin.

PC:n vahvuutena on ennen kaikkea sen tehokkuus. Grafiikan resoluutio ja näyttävyys on konsoleita edellä ja nettipelaaminenkin on ollut mahdollista jo vuosia. Uusin tekniikka kuitenkin maksaa ja jos et ole valmis käyttämään tarpeeksi rahaa tehokkaaseen koneeseen, ei sillä pysty pelaamaan uusimpia pelejäkään. Tämä tarkoittaa, että konetta pitääkin päivittää sitten jatkuvasti noin vuoden välein.

PC vaatii käyttäjältä myös tietoa ja ylläpitoa. Erilaisten komponenttien yhdistelmät voivat aiheuttaa ongelmia pelien ja ohjelmien kanssa, jotka usein vielä julkaistaan keskeneräisinä. Ainoa vaihtoehto tähän on hakea tarvittavat päivitykset internetistä, mikä saattaa aiheuttaa pientä tuskastumista ja kiroilua, jos et ole tottunut moiseen.

Strategiapelien aatelia: Civilization 3

Strategiapelien aatelia: Civilization 3

Upea lentosimulaattori: IL-2 Sturmovik

Upea lentosimulaattori: IL-2 Sturmovik

Suomalaisen Remedyn Max Payne

Suomalaisen Remedyn Max Payne

Sivun kommentit