MVnet logo

Sekalaista » Kuvagalleria - Osa 1

  • Julkaistu: 20.10.2006
  • Päivitetty: 20.10.2006
  • Kommentit

Hiekkaveistoksia

Oittaalla vuoden 2003 juhannuksen tienoilla järjestetty kansainvälinen hiekanveistokilpailu oli korkeatasoinen. Hiekanveistäjät loivat mitä hämmästyttävimpiä veistoksia. Niistä yleisön suosikki oli suomalaisten tekemä "The last fairytale". Yhteensä kilpailussa oli seitsemän eri veistosta. Alla ovat kuvat mielestäni parhaista veistoksista sekä kokonaiskuva kaikista. Kuvien valotukset eroavat hieman toisistaan kuvaushetken auringonpaisteen takia.

Kuvausaika: 20.6.2003 klo 16.30, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Kokonaiskuva veistoksista

Kokonaiskuva veistoksista

Latvia: Modification... How Deep?

Latvia: "Modification... How Deep?"

Ruotsi-Suomi: Waiting...

Ruotsi-Suomi: "Waiting..."

Venäjä: Spellbounds

Venäjä: "Spellbounds"

Suomi: The last fairytale

Suomi: "The last fairytale"

Hollanti: The revenge of the small yellow rabbit

Hollanti: "The revenge of the small yellow rabbit"

Jänis hyppii maassa...

Eräs jänis oli kuljeksinut talomme ympärillä jo jonkin aikaa, enkä ollut milloinkaan saanut siitä edes välttävän laatuisia kuvia. Kerran se kuitenkin sattui asettumaan sopivaan paikkaan, josta sen sai hyvin kuvattua. Kuvat jäniksestä on otettu digi-kameralla kiikareiden linssin läpi, joten terävyys ei ole paras mahdollinen.

Kuvausaika: 4.5.2003 klo 18.00, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Kauas pilvet karkaavat...

Alla olevat kuvat on otettu oudohkon näköisestä pilvimuodostelmasta, joka teki taivaasta oudon röpelöisen näköisen. Viimeinen kuva on otettu suoraan ylöspäin kohti taivasta ja siitä näkyykin varmaan parhaiten millaisia pilvet olivat. Tuuli kuljetti tätä röpelöistä pilvimuodostelmaa eteenpäin, mutta isommat pilvet eivät liikkuneet mihinkään. Mikähän tällaisen ilmiön aiheuttaa?

Kuvausaika: 9.8.2003 klo 18.30, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Kirjosieppo

Olin jo vähän aikaa ihmetellyt erästä kirjosieppoa, joka niin uteliaasti kurkki talomme ikkunoista sisään. Monen monta kertaa se on tullut aivan nenäni eteen seisomaan ikkunanlaudalle, yrittäen katsella sisälle taloon, mutta aina kun olen yrittänyt ottaa siitä kuvaa, on se ennättänyt lentää pois. Kerran se kuitenkin istahti ikkunanlaudalle, ja hain huvin vuoksi kameran ja sainkin näpättyä siitä ikkunanlasin läpi vaikka kuinka monta hyvää kuvaa. Kirjosieppo ei pelännyt minua ollenkaan, vaikka olin kameroineni vain parinkymmenen sentin päästä siitä.

Kuvausaika: 7.5.2003 klo 16.00, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Lepakko lennossa

Moni on varmaan ottanut kuvia linnuista, mutta moniko on saanut otettua kuvan lentävästä lepakosta. Itse huomasin eräänä iltana talon ympärilla lentävän muutaman lepakon. Kokeilin ottaa digitaalikameralla kuvan ja heti toisella kerralla lepakko jäi "filmille". Eräs lepakkotutkija sanoi kuvan perusteella myöhemmin, että kyseessä olisi lepakko-laji nimeltä vesisiippa.

Kuvausaika: 6.8.2002 klo 22.30, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Lepakko levossa

Syksyllä, kun ilmat kylmenivät, lepakoilla oli tapana tulla lepäämään ja lämmittelemään kellarimme oven edessä olevan tikkataulun taakse, jossa oli juuri sopivasti tilaa tikkataulun ja sen takana olevan laudoituksen välissä. Jollain ilveellä lepakot saivat itsensä ahdettua niin pieneen rakoon.

Kerran päätimme kutsua lepakkotutkijan paikalle katsomaan, mikä lepakko oli kyseessä. Selvisi, että samainen vesisiippahan se oli. Lepakkotutkijalla oli mukanaan erittäin uusi hieno digitaalikamera ja hän räpsikin useita lähikuvia lepakosta. Odotimme saavamme aivan upeita kuvia lepakosta. Mutta kuinka ollakaan, lepakkotutkijamme hienossa kamerassa oli jokin säätö päällä, joka teki kuvista niin suttuisia, ettei niillä mitään tehnyt. Saimme otettua omalla kamerallamme vain nämä alla olevat kaksi kuvaa. Lepakkotutkijammekin valitteli lopuksi uuden kameransa monimutkaista käyttöä ja oli lievästi sanottuna harmissaan.

Kuvausaika: 1.9.2003 klo 18.00, Kuvauspaikka: Etelä-Suomi

Sivun kommentit