MVnet logo

Sivusto » Teknistä tietoa

  • Julkaistu: 21.10.2006
  • Päivitetty: 03.11.2014
  • Kommentit

Sisällys

Tuetut selainympäristöt ja näyttötarkkuudet

MVnet näkyy parhaiten moderneilla työpöytäselaimilla. Sivut ovat responsiiviset ja skaalautuvat myös puhelimille, mutta lukukokemus on parhain työpöytäselaimilla. Sivusto toimii parhaiten seuraavilla selaimilla:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox 6.0 tai uudempi
  • Internet Explorer 9 tai uudempi

MVnetin tekninen toteutus

MVnetin sivujen rakenne on toteutettu HTML -kuvauskielellä ja ulkoasu on kuvattu käyttäen CSS:ää. Ulkoasun kuvauksessa ei ole käytetty taulukoita, kuten ei pitäisikään. Taulukoita on käytetty ainoastaan siellä, missä on taulukoitavaa tietoa.

Kaikki sivut on siis kuvattu yksinkertaisella HTML-kuvauskielellä ottamatta juuri mitään kantaa sivun ulkoasuun. MVnetin pohjalla pyörii PHP-ohjelmointikielellä toteutettu sivupohja eli "template", johon haetaan halutun sivun sisältö. Haluttu sivu haetaan URL-osoitteesta. Esimerkiksi URL-osoitteella http://www.mvnet.fi/index.php?osio=Sekalaista&sivu=Vitsit, haetaan siis näytettäväksi "Sekalaista"-osion sivu "Vitsit". Sivujen ulkoasu ja rakenne ovat siis täysin erillään toisistaan. Näin ulkoasun muuttaminen on äärimmäisen helppoa, eikä varsinaiseen sivun tekstisisältöön tule turhaa merkkausta - sivut säilyvät selkeinä ja yksinkertaisina. Lisätietoa MVnetin toteutuksesta löytyy MVnetin kehitys -sivulta

MVnetin käyttämät valmiit skriptit, sovellukset, kuvat ja palvelut

Alla on lueteltu joitain MVnetin käyttämiä valmiita skriptejä, sovelluksia, kuvia, palveluita yms. Useimmat näistä ovat ilmaiseksi saatavilla. Huomaa, että näitä skriptejä, kuvia ja palveluita on voitu muokata omaan käyttöön hyvinkin paljon, joten ne saattavat erota melkoisesti alkuperäisistä.

Ominaisuus Toteutus Lyhyt kuvaus
Keskustelupalsta phpBB PHP:n ja MySQL-tietokannan avulla toimiva ilmainen keskustelufoorumi-sovellus. Teeman pohjana käytetty ilmaista elegance-teemaa, jota on muokattu omaan käyttöön.
Blogi b2evolution PHP:n ja MySQL-tietokannan avulla toimiva ilmainen blogi-sovellus. Teeman pohjana käytetty ilmaista republic-teemaa, jota on muokattu omaan käyttöön.
Sivujen kommentointi Disqus Ilmainen kommentointi-palvelu, johon importattu vanhan aikaisemmin käytössä olleen TalkBack-skriptin kommentit.
Ulkoasun pohja TXT | HTML5 UP Ulkoasun pohjana on käytetty HTML5 UP -sivuston tarjoamaa ilmaista responsiivista sivupohjaa nimeltä TXT. Kyseistä sivupohjaa on muokattu alkuperäisestä omaa käyttöä varten. Sivupohja käyttää hyväksi responsiivista skel-runkoa sekä navigointi-valikkona jQuery dropotron -pluginia.
Yläosan headerin taustakuva Webdesignhot Creative Commons -lisensoitu vapaasti saatavilla oleva kuva, joka ladattavissa all-free-download.com Muutettu hieman sopimaan yläosan headeriin.
Kotisivutila ja nimipalvelu verkkotunnukselle Namecheap Maksullinen webhotelli-, verkkotunnus- ja palvelinpalveluita tarjoava yritys.
Kävijälaskuri Google Analytics Erittäin helppokäyttöinen ja ilmainen kävijälaskuri, joka tarjoaa paljon tietoa kävijöistä. Tämän lisäksi MVnetissä käytetään myös omaa kävijälaskuria.
Hakukone Google Co-op Ilmainen, suosituin ja paras hakukone. Hakutuloksen mainoksiin voi liittää Google AdSense-tilin, jolloin hakutulosten mainokset tuottavat rahaa.
Mainokset Google Adsense Näyttää kohdennettuja mainoksia. Kätevä ja helppokäyttöinen.

Sivun kommentit