MVnet logo

Tutkielmat » Lukio » AI2 - Tarina ostoskuitista

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Äidinkielen tarinan kirjoitus
Tehty: 02.11.2001 Arvosana: -
Sivuja: 1 kpl Sanamäärä: 250
Tekijä: Mikko Vestola

Tarina ostoskuitista

On perjantai iltapäivä ja Erkki kävelee pitkin Helsingin katuja. Erkki on ammatiltaan roskakuski ja vielä muutama tunti sitten hän oli töissä. Mutta koko työpäivä oli aamusta asti yhtä tuskaa. Ensin hän oli myöhästynyt töistä jo kolmannen kerran peräkkäin ja siitähän Erkin pomo ei erityisemmin pitänyt.

Kun Erkin työpäivä oli päätymäisillään hän alkoi, roska-autoa ajaessaan, miettiä, mitä hän voisi tehdä perheensä kanssa tulevana viikonloppuna. Erkki oli ajamassa roska-autoaan työpaikkansa pihaan ja silloin rysähti. Hän oli törmännyt työnantajansa autoon ja potkuthan siitä lopulta seurasi.

Erkki oli siis työtön ja hän ajatteli lievittää tuskaansa parilla olutpullolla. Hän käveli lähimpään kauppaan ja osti viimeisillä rahoillaan pari pulloa "Karjalan kolmosolutta", sekä hieman ruokaa perheelleen, kuten maitoa, keksejä, juustoa, muroja ja leipää. Erkki oli juuri menossa maksamaan ostoksiaan kun hän huomasi tomaattien olevan alennuksessa. "Voisin ostaa muutaman ja tehdä hieman jäynää entiselle pomolleni", Erkki tuumi.

Niin Erkki lähti parin rohkaisuryypyn jälkeen entiseen työpaikkaansa kostamaan hänelle tehdyt vääryydet. Kun Erkki oli päässyt työpaikalleen hän huomasi entisen pomonsa puhuvan kännykkään. Yhtäkkiä Erkin kännykkä alkoi soida, mutta hän ei siitä välittänyt vaan halusi kostaa pomolleen. Hän otti tomaatit taskustaan ja heitti ne päin työnantajansa naamaa.

"Mitä hittoa", sanoi Erkin entinen pomo. "Olin juuri soittamassa sinulle ja olisin antanut sinulle työpaikkasi takaisin mietittyäni hieman asioita, mutta nyt tulin kyllä toisiin aatoksiin."

Erkki oli aivan ihmeissään. Hän vilkaisi kännykkäänsä ja totesi, että hänen pomonsa oli todellakin soittanut hänelle. Niin Erkki oli taas työtön, mutta oli työttömänä olossa hyviäkin puolia. Erkillä oli nyt paljon aikaa olla ystäviensä ja perheensä kanssa.

Sivun kommentit