MVnet logo

Tutkielmat » Lukio » RUB5 - Tillbaka till Sibirien

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Ruotsin ainekirjoitus
Tehty: 07.05.2003 Arvosana: M+
Sivuja: 1 kpl Sanamäärä: 215
Tekijä: Mikko Vestola

Ainekirjoitus liittyy Otavan Kanal 5 -oppikirjan kappaleeseen 2 "Ett livsöde", s. 16-17

Tillbaka till Sibirien

Tanja vet inte noggrant var hennes släktingar och vänner från Sibirien bor numera, men hon har bestämt sig för att söka upp dem även om hon borde resa långt bort utomlands. Först reser Tanja till sin hemstad Novosibirsk. Där söker hon information över sina släktingar och lyckligtvis känner en invånare Tanjas gudmor.

Invånaren berättar att Tanjas gudmor och en av Tanjas två bröder bor nära staden Novosibirsk, endast två kilometers avstånd från barnhemmet, där Tanja bodde som barn. När Tanja äntligen träffar sin gudmor får hon höra allt om sina släktingar och vänner som har bott i Sibirien.

Gudmor berättar att Tanjas alkoholiserade mor dog för några år sedan. Tanja vet inte om hon borde vara ledsen, eftersom hon alltid hade hatat sin mamma. Men Tanjas två bröder mår verkligen bra. De har bra yrke och en bror har grundat en egen restaurang i Sankt Petersburg. För Tanjas vän Jurij går det inte så bra i stället. Han är arbetslös, eftersom han har så lite utbildning. Han har ändå gift sig med en rysk kvinna och har fått två barn.

Tanjas resa till Sibirien gick alltså bra. Nu tänker hon på att resa till Sankt Petersburg för att träffa sin bror. Tanja ska också resa nästa år igen till Sibirien och ha kontakt med sina närmaste.

Sivun kommentit