MVnet logo

Tutkielmat » Lukio » RUB8 - Att bo utomlands

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Ruotsin ainekirjoitus
Tehty: 15.01.2003 Arvosana: 92
Sivuja: 1 kpl Sanamäärä: 190
Tekijä: Jarmo Vestola

Att bo utomlands

Människor har alltid lockats av avlägsna länder, därför är det inte ovanligt att dagens människor också vill resa jorden runt och se hurdan världen är. Men varför vill man bosätta sig i ett främmande land och lära sig hur man lever där? Jag anser att människor som utvandrar vill ge sig ut på äventyr. De vill bara ha någon spänning i sitt liv.

Största delen av människor reser utomlands på semester, eftersom det finns ett bättre klimat där än i Finland. Nuförtiden finns det också personer som flyttar utomlands på grund av penningaffärer. De tror att de kan få bättre arbete eller tjäna mer pengar där. Eftersom det numera är lätt att flytta till ett annat land, finns det också många ungdomar numera som vill studera utomlands och lära sig både språket och kulturen.

Jag har också tänkt på att bo utomlands på grund av studier. Men det är svårt att leva i ett främmande land och anpassa sig till den nya kulturen och lära sig språket ordentligt. Kanske ska jag göra det, när jag är äldre och har extra tid. Senast som pensionär.

Sivun kommentit