MVnet logo

Tutkielmat » Lukio » RUB8 - Vårt foretag

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Ruotsin ainekirjoitus
Tehty: 17.12.2003 Arvosana: 95
Sivuja: 1 kpl Sanamäärä: 200
Tekijä: Mikko Vestola

Vårt företag

För ungefär ett år sedan fick jag en idé om att grunda ett företag som säljer begagnade bilar. Jag har alltid drömt om att jobba med bilarna. Redan som barn var jag intresserad av bilar och jag fick min första bil när jag var 15 år gammal men förstås kunde jag inte köra det då.

Senare lyckades jag tyvärr inte att få en arbetsplats där jag skulle kunna förverkliga min dröm. Därför grundade jag ett eget företag där jag kan göra vad jag vill.

Det var inte så svårt att grunda företaget. Först sökte jag lån från banken. Sedan jag hade fått mitt lån köpte jag en liten butik där jag kan sälja bilar till kunder. Det tog bara en månad när företaget var grundat.

Jag köper alla mina begagnade bilar från Tyskland där man kan köpa fina billiga bilar. Jag sålde min första begagnade bil till min goda vän och efter det har jag haft mycket jobb. Nu hjälper min bror mig med jobbet eftersom jag inte hinner göra allt i företaget.

Jag tror att människorna i Finland vill köpa en fin bil men de vill inte betala mycket. Därför är jag säker på att mitt företag ska ha framgång också i framtiden.

Sivun kommentit