MVnet logo

Tutkielmat » Yliopisto » Ohjelmistotekniikan harjoitustyöt

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Viisi ohjelmistotekniikan harjoitustyötä. Vain PDF-muodossa.
Tehty: 27.04.2007 Arvosana: -
Sivuja: 20 kpl Sanamäärä: 2600
Tekijä: Jarmo Vestola, Tommi Voss, Kari Piukka, Jonne Kohvakka, Perttu Määttä

Ohjelmistotekniikan harjoitustyöt

Seuraavat viisi harjoitustyötä olivat osa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen kevään 2007 kurssin Ohjelmistotekniikan menetelmät suoritusta. Harjoitustyöt toteutettiin opintopiirityöskentelynä ja kukin harjoitustyö sisältää vastaukset neljään eri tehtävään. Vastauksissa käsitellään olioperustaisessa ohjelmistokehityksessä tarvittavia menetelmiä, kaaviotekniikoita ja työkaluja painottaen UML-mallinnuskieltä. Punaisena lankana kaikissa harjoitustöissä on kuvitteellinen, valtakunnallisen linja-autoliikenteen (LAL) tietojärjestelmä, johon tehtäviä sovelletaan.

Jokaisesta harjoitustyöstä on itse työn lisäksi saatavilla tehtävänanto (mikäli ne ovat yhä tarjolla kurssin kotisivuilla) sekä harjoitusassistentin antamat pisteet kyseiselle työlle. Mitään pidempää palautetta töistä ei ole tarjolla, koska palaute annettiin vain suullisesti ja oli sisällöltään hieman epämääräistä, koska oikeita vastauksia tehtäviin ei oikeastaan aina edes ole.

Huom! Harjoitustyöt ovat saatavilla vain PDF-muodossa. Harjoitustyöt ja niiden tehtävänannot voi ladata alla olevista linkeistä

Tehtävä 1. Liiketoiminnallinen perussanasto ja sidosryhmäkaavio

Tehtävä 2. Käyttötapaukset ja käyttötapauskaavio

Tehtävä 3. Luokkakaavio ja ilmentymätason kuva

Tehtävä 4. Riippuvuudet, niiden ratkaisu ja rajapinta

Tehtävä 5. Sekvenssikaavio ja JUnit testitapaukset

Sivun kommentit