MVnet logo

Tutkielmat » Yliopisto » Verkkohuutokauppa

Harjoitustyö tietokannan suunnittelusta: verkkohuutokauppa. Vain PDF-muodossa.
Tehty: 27.04.2007 Arvosana: 5/6
Sivuja: 11 kpl Sanamäärä: 2150
Tekijä: Jarmo Vestola, Tommi Voss, Perttu Määttä, Tia Määttänen, Satu Salekari ja Henry Kari

Verkkohuutokauppa

Seuraava harjoitustyö oli osa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen kevään 2007 kurssin Tietokantojen perusteet suoritusta. Harjoitustyö toteutettiin opintopiirityöskentelynä ja opintopiirien tarkoituksena oli, esimerkkitapauksia hyväksikäyttäen, opetella tietokannan suunnittelua käsiteanalyysin kautta relaatiotietokannan rakenteiksi. Harjoitustyön konkreettisena tehtävänä oli siis suunnitella pienimuotoinen verkkohuutokauppa-tietokanta ja jotain sen testaamiseksi tarvittavia mallikyselyitä sovellusta varten. Oikeaa verkkohuutokaupan tietokantaa ja sen toimintaa ei kuitenkaan koodattu, vaan harjoitustyö painottui pelkästään suunnitteluun.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin harjoitustyön relaatiokaavio on piirretty vain Mac OS X:lle saatavalla OmniGraffle Professional-ohjelmalla, jonka suppea perusversio on ilmainen, mutta laajempi professional-versio maksullinen.

Harjoitustyö PDF-muodossa

Huom! Varsinainen harjoitustyö on saatavilla vain PDF-muodossa ja sen voi ladata klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Harjoitustyö PDF-muodossa

Näytä harjoitustyö PDF-muodossa

Assistentin kommentit

Assistentin työstä antama lyhyt palaute:

"Luokkakaavio on ihan hyvä. UML-kaavio ja tietokantakaavio eivät vastaa täysin toisiaan. Tietokantakaavio on myös ihan ok, mutta attribuuttien tyyppejä ei ole kaaviossa mainittu. Kysymys-taulussa voisi myös tuotetunnus olla pääavaimessa. Ensimmäisestä SQL-kyselystä puuttuu liitokset, joten kysely ei sellaisenaan toimi. Sama juttu 3. kyselyssä."

Sivun kommentit