MVnet logo

Blogi » AdSensen rahanmaksu

  • Julkaistu 25. Heinäkuuta 2006
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • 2 kommenttia

Google AdSense

Tuli tänään testattua Googlen Adsensen maksua sekillä. Googlen lähettämä sekki tuli pikaisesti perille. Ongelmat alkoivat kun sekki piti mennä lunastamaan pankkiin. Virkailija ei tietenkään osannut ulkomaan sekin lunastusta ja lunastamisessa meni puolisen tuntia kun neuvoja piti hakea asian paremmin osaavilta. Yllätyksekseni sekkiä ei myöskään saanut käteisenä vaan se oli pakko laittaa suoraan omalle tilille.

Eniten jäi kuitenkin kismittämään se, että vaivaisen 90 euron sekistä perittiin röyhkeät 10 euroa palvelumaksua! Ja tätäkään virkailija ei voinut heti sanoa, vaan sain tietää sen kun kuulin virkailijaa neuvovan henkilön ohimennen mainitsevan jotain palvelumaksusta. Jos en olisi kysynyt tätä, olisinkohan saanut tietää palvelumaksusta ollenkaan.

Kuulemma jokaisessa pankissa peritään ulkomaansekistä palvelumaksua enemmän tai vähemmän - hinnastosta en sen tarkemmin tiedä. Mutta aika suolainen palvelumaksu mielestäni on. Ymmärrettäväähän toki on, että kun kyseessä on ulkomaansekki, niin siihen sisältyy jotain lisämaksua. Todennäköisesti tästä on pankille enemmän vaivaa, mutta 10 euroa on silti yli 10% lunastamani sekin arvosta.

Itse lykkäsin kaikki Adsensen maksut eteenpäin. Muillekin Adsenseä käyttäville neuvoksi siis se, että kannattaa lykätä maksuja niin kauan kuin mahdollista. 100 dollarin (eli noin 85 euroa) sekkiä ei kannata lähteä lunastamaan suomalaisilla palvelumaksuilla. Kumpa Adsenseen tulisi jo suomalaisillekin mahdollisuus maksun saamiseen tilisiirrolla kuten monissa muissa maissa on jo mahdollista (kuten rakkaassa Ruotsissamme).