MVnet logo

Blogi » Kommentoi sivuja

  • Julkaistu 9. Heinäkuuta 2007
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • Ei kommentteja

Kommentointi-skripti

MVnettiin lisättiin jokaiselle sivulle mahdollisuus lähettää kommentteja sivuista. Lukijat voivat siis nyt kommentoida kaikkia sivuja (pois lukien blogi ja keskustelupalsta, joissa on omat kommentointi-systeeminsä) ja lukea muiden lähettämiä kommentteja. Kirjoitusvirheistä yms. pikkuvirheistä kannattaa kuitenkin edelleenkin mieluummin ilmoittaa "Raportoi virheestä"-lomakkeesta, mutta muuten voi mielipiteensä artikkelista kirjoittaa sivun loppuun uutena kommenttina. Kommentti julkaistaan sivulla heti (ellei järjestelmä tulkitse viestiä roskapostiksi).

Kommentointi on toteutettu PHP:llä ja pohjana käytin valmista kommentointi-skriptiä nimeltä TalkBack. Siihen kannattaa tutustua, jos on tarvetta kommentointi-skriptille. Itse etsin mieluista skriptiä netistä kauan ja tämä oli mielestäni ehdottomasti paras ilmainen kommentointi-skripti. Itse tosin muokkasin tuota melkoisesti omaan käyttööni ja joitain bugejakin tuli samalla korjailtua (uusin versio on vielä beta-versio). Täydellinen ei tuokaan kommentointi-skripti ole, koska joitain pikkuvikoja esiintyy, mutta suosittelen kokeilemaan.

Skriptissä pitäisi olla melko hyvä spämmifiltteri (käyttää Akismet-palvelua), saa nähdä miten se toimii. Myös skriptin suomentaminen on helppoa mukana tulevien ohjeiden avulla. Muutenkin skriptin dokumentointi on tehty melko hyvin.