MVnet logo

Blogi » Pelit.fi - Kuvankäsittely-sunnuntait

  • Julkaistu 29. Elokuuta 2006
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • Ei kommentteja

Pelit.fi logo

Pelit.fi:n Kuvankäsittely-sunnuntain ideana on, että siihen osallistuvat henkilöt tekevät humoristisen taideteoksen annetusta aiheesta jollakin kuvankäsittelyohjelmalla. Yleensä aiheet liittyvät jollakin tavalla peleihin, pelihahmoihin tai yleensä pelaamiseen. Monet osiot ovat aika kuivaa katsottavaa, mutta muutama todellinen helmi löytyy. Jos harrastat paljon pelaamista ja hivenen elokuvia, jutut varmasti aukeavat ja luultavasti tuottavat hersyvät naurut. Jos et tiedä peleistä mitään, jutut eivät todennäköisesti naurata yhtään.

Parhaita osioita ovat mielestäni ehdottomasti seuraavat kolme:

Pelit.fi kuvankäsittely: PellotKuvankäsittely-sunnuntai VI on viiden sivun mittainen kooste, joka keskittyy pelielokuvajulisteisiin. Sivu 4 on täyttä rautaa ja etenkin Doom 3 ja Master and Commander-julisteet huvittavat. Viimeisen sivun the ring-juliste on myös oivallisesti tehty.

Kuvankäsittely-sunnuntai VIII on 9 sivun mittainen kooste, jossa tarkoituksena oli keksiä nykyistä kuvaavampia pelin nimiä. Kooste on katsomisen väärti, mutta mitään todella huvittavaa en nähnyt, sivu 2 oli kuitenkin kiinnostavin.

Kuvankäsittely-sunnuntai XIV on seitsemän sivua kattava kooste erilaisista Pelit-lehden tyyliä matkivista lehdistä. Kokonaisuus on täysin hulvatonta ideatulvaa. Miten kukaan on voinutkaan keksiä näin hienoja aiheita. Jos katsot vain yhden koosteen, tämä on pakkovalinta.