MVnet logo

Blogi » Sony PSP alle satasella!

  • Julkaistu 7. Toukokuuta 2007
  • Kirjoittanut: Jarmo Vestola
  • 5 kommenttia

PSP

"Taskupleikkarin hinta romahtamassa? Hinta nyt 99 euroa!" Näin uutisoi videopelejä rakastava Pelaaja-lehti 5.5.2007 nettisivuillaan. Uutinen oli alun perin lähtöisin viikonlopun Ilta-Sanomista, josta myös itse tarjouksen bongasin. Vaikka PSP-käsikonsolin hinta Suomessa ei juurikaan laskenut virallisen hinnanpudotuksen yhteydessä, ovat jotkin kauppiaat nähtävästi valmiita alentamaan laitteiden hintaa roimasti. Tarjouksessa on siis Sonyn musta PSP Value Pack hintaan 99 euroa. Hinta on todella halpa verrattuna Suomen normaaliin hintatasoon, jossa laite maksaa paikasta riippuen noin 229 euroa. Mainoksen alalaidassa ovat seuraavien liikkeiden nimet: Tokmanni, Säästötalo RobinHood, Maxi Kodintukku, Maxi Makasiini ja Tarjoustalo. Tarjous on todella halpa maailmanlaajuisestikin verrattuna, joten olisi lähestulkoon rikos olla ostamatta kyseistä laitetta nyt, kun hyviä pelejäkin saa jo erittäin halvalla.

Tarjousta etsimässä

Pitikö tarjous sitten paikkansa, oliko laite oikeasti niin halpa kuin mainostettiin ja kuinka paljon niitä olisi oikeasti tarjolla? Tarjouksen ja hienon kesäpäivän innoittamana suuntasin maanantai-aamuna suoraan lähimpään Tarjoustaloon Espoon keskustaan etsimään kyseistä laitetta. Mielessäni näin jo suuren lavan käsikonsoleita, jota ihmiset kirkuen jonottivat :) Pettymys oli suuri, kun katse haravoi turhaan elektroniikkaosaston hyllyjä. Silmiin osui vain vanha tarjous kalliista PSP-käsikonsolista muutamine peleineen ja elokuvineen. Missä se mainostettu käsikonsoli oli, taasko kuluttajia huijataan olemattomilla tarjouksilla?

Onneksi löysin kaupan työntekijän, jolle sopersin jotain Ilta-Sanomien tarjouksesta. Myyjä tuskin edes tiesi, mikä PSP on, joten hän pyysi apua toiselta miespuoliselta työntekijältä. Ihmetyksekseni hänkään ei ollut kuullut tarjouksesta yhtään mitään, mutta ystävällisesti lähti takahuoneeseen selvittämään asiaa. Hämmästykseni oli suuri, kun mukava ja muutenkin asialliselta vaikuttanut myyjä palasi muutaman minuutin päästä takaisin mukanaan pleksilaatikko, jossa kiilteli kauan haluamani uusi käsikonsoli. Nopea Visa-Electronin vilautus ja Sonyn musta PSP käsikonsoli vaihtoi onnellisesti omistajaa. Laitteita on varmasti vielä kyseisissä liikkeissä varastoissa, joten ei muuta kun pikapikaa ostamaan.

Tarjouksen PSP Value Pack pakkauksen sisältö: PSP-käsikonsoli (väri musta, firmware 2.01), Neopreeni-suojatasku, 32MB Memory Stick Duo -muistikortti, Battery Pack, Korvakuulokkeet kaukosäätimellä, AC-adapteri, Rannekiinnityshihna, UMD-pelidemolevy (ei-pelattava). Yllätys oli suuri, kun myyjä antoi mukaan myös Ridge Racer 2-pelin, josta mainoksessa ei mainittu mitään. Enää pitäisi hankkia Verkkokauppa.comista SanDisk 4GB MemoryStick Pro Duo Gaming muistikortti 59,90 eurolla ja pelaaminen voi todenteolla alkaa. Laajempi arvostelu laitteen ominaisuuksista ja käytöstä myöhemmin kesällä. Myös modaamisesta tulossa ohjeita myöhemmin, mikäli itse onnistun laitteen modaamaan.