MVnet logo

Blogi » Uusia yliopiston tutkielmia

  • Julkaistu 14. Huhtikuuta 2007
  • Kirjoittanut: Mikko Vestola
  • Ei kommentteja

Tutkielmat-osioon lisättiin kaksi uutta yliopiston tutkielmaa: Java-ohjelmoinnin projektityö ja Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen esseet. Java-ohjelmoinnin projektityö on laajahko ohjelmoinnin harjoitustyö ja osa Teknillisen korkeakoulun Java-ohjelmointikurssin suoritusta. Projektityön aiheena on pienehkö Opintoapuri-sovellus, joka auttaa opiskelijaa opintosuunnitelman teossa. Ohjelman lähdekoodi on hyvin selkeää, joten niistä voi katsella, miltä hieman laajempi toimiva ohjelmakoodi näyttää.

Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen esseet taas olivat osa TKK:n kurssin T-121.100 Johdatus käyttäjäkeskeiseen tuotekehitykseen hajautettua tenttiä. Käyttäjäkeskeinen tuotekehitys on muuten mielenkiintoinen aihepiiri. Olet varmaan itse törmännyt ärsyttäviin käytettävyysongelmiin esim. kodin laitteiden kanssa? Käyttäjäkeskeinen tuotekehitys pyrkii pääsemään juuri näistä ongelmista eroon ottamalla käyttäjät huomioon tuotekehityksessä.

Lisäksi samalla paranneltiin hieman navigointivalikon toimivuutta. Enää valikon ei pitäisi ponnahdella ärsyttävästi esille vaan valikko näytetään vasta, kun hiirtä on pitänyt valikon päällä hieman pidempään (tästä ideasta kiitos käyttäjäkyselyn kautta tulleelle parannusehdotukselle).