MVnet logo

Tutkielmat » Lukio » RUB4 - Mina svenska TV-erfarenheter

  • Julkaistu: 08.03.2008
  • Päivitetty: 14.02.2011
  • Kommentit
Ruotsin ainekirjoitus
Tehty: 08.01.2003 Arvosana: E+
Sivuja: 1 kpl Sanamäärä: 200
Tekijä: Mikko Vestola

Mina svenska TV-erfarenheter

Jag har aldrig gillat att titta på svenska TV-program. Jag vet inte varför jag har hatat svenska program, men nu har jag begripit att alla svenska TV-program inte är så dåliga som jag har trott. Ungefär för en månad sedan på tisdagen tittade jag av en slump på ett svenskt TV-program som kallas FST: OBS på YLE TV2. Det var en dokument som handlade om Internet och bioteknologi.

Jag blev överraskad över hur intressant OBS var. För det mesta, när jag sällan har tittat på FST-program, har programmen varit tråkiga och de har inte intresserad mig. Men OBS var på något vis annorlunda. Kanske tyckte jag om det eftersom det handlade om teknologi som intresserar mig mycket.

OBS var både ett svenskt och ett finskt program. I huvudsak talade de svenska i programmet och då var det textat på finska. Därför att de hade intervjuat finskspråkig, talade några av dem också finska i programmet och då var textningen svensk. Det svenska språket var ganska svårt att förstå, eftersom där var så många tekniska ord.

Nuförtiden tittar jag alltid på OBS, när jag minns. Och jag har förstått att svenska TV-program är inte sämre än finska program.

Sivun kommentit